Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγές Θεραπείας με μέλι

Συνταγές Θεραπείας με μέλι


Εκτός από τον συνδυασμό του μελιού με την κανέλα,
ακολουθούν και μερικές χρήσιμες συνταγές με το μέλι (άβραστο) την γύρη και τον βασιλικό πολτό.








α) Το μέλι για την καρδιά:

— Σ' ένα κιλό μέλι θα στίψουμε 3 κιλά λεμόνια. Θα τ' αφήσουμε να πάρουν ζύμωση 3 μέρες. Από το μείγμα αυτό θα παίρνουμε κάθε πρωί ένα κουτάλι σούπας.
— Μείγμα νερού, γύρης και μελιού. Θα τ' αφήσουμε να πάρει λίγη ζύμωση και θα παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας την μέρα.
Επίσης οι καρδιακοί θα βρουν ωφέλεια αν παίρνουν ένα ποτήρι ζεστό νερό ανακατεμένο με μέλι, προτού κοιμηθούν το βράδυ.

β) Το μέλι για την αναιμία:
— Σε 3 κιλά αλεσμένα λεμόνια ανακατεύουμε ένα κιλό μέλι και 10 φρέσκα αυγά. Βάζουμε τ' αυγά μέσα στον πολτό των λεμονιών και του μελιού, χωρίς να τα σπάσουμε. Κλείνουμε καλά το δοχείο και μετά από 15 μέρες, αφού θα έχουν διαλυθεί τ' αυγά μαζί με τα τσόφλια τους, παίρνουμε ένα κουταλάκι του καφέ από αυτό το σίγμα κάθε πρωί νηστικοί.

γ) Μέλι και έλκος:
— Μέσα σε χλιαρό νερό ανακατεύουμε το μέλι και 2 ως 3 ώρες μετά το φαγητό, το πίνουμε.
 
δ) Το μέλι για τις παθήσεις των ματιών:
— Για την θεραπεία ερπητικών παθήσεων των ματιών, συνιστάται να στάζουμε 1-2 σταγόνες μέλι, 3 φορές την ημέρα μέσα στο μάτι.
 
ε) Μέλι και βήχας:
— Στίβουμε ένα λεμόνι μέσα σ' ένα κρασοπότηρο. Προσθέτουμε δυο κουταλάκια του γλυκού γλυκερίνη και αρκετό μέλι. Το μείγμα πρέπει ν' ανακατευτεί καλά. Από αυτό το σιρόπι παίρνουμε κάθε πρωί ένα κουταλάκι, νηστικοί, μετά το μεσημεριανό φαγητό, το απόγευμα και το βράδυ πριν κοιμηθούμε.
 
Χώρια όμως από αυτές τις λίγες συνταγές, αποδεδειγμένα το μέλι συνιστάται για πάρα πολλές παθήσεις όπως: για την θεραπεία των πληγών και εγκαυμάτων, για την θεραπεία του συκωτιού, για τις ασθένειες των νεφρών, για εντερικά προβλήματα και για τον διαβήτη. Κι όλες αυτές οι θεραπευτικές ικανότητες του μελιού οφείλονται στην γλυκόζη που περιέχει, στα μεταλλικά άλατα, τα οργανικά οξέα και άλλες απαραίτητες για τον οργανικό ουσίες.
 
Δεν είναι όμως μόνο το άβραστο μέλι που δίνει τόσο μεγάλη ωφέλεια στον οργανισμό. Είναι και η γύρη που θεωρείται μια πολύ πλούσια τροφή και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως είναι και η πιο πλούσια στην φύση. Κι αυτό γιατί περιέχει διάφορα στοιχεία που ή συμπληρώνουν τα στοιχεία που λείπουν από τον οργανισμό, ή βοηθούν τις χημικές μεταβολές που γίνονται μετά από κάθε γεύμα. Έτσι η γύρη συνιστάται για πολλές παθήσεις όπως: εντερικές διαταραχές, εγκεφαλικές διαταραχές, διαβήτη, προστάτη, ασθένεια του Πάρκινσον και συκώτι. Ο βασιλικός πολτός περιέχει με την σειρά του πολυάριθμες φαρμακευτικές ουσίες και είναι αποτελεσματικός για τις ασθένειες της καρδιάς, του νευρικού συστήματος, του συκωτιού, του ζαχαροδιαβήτη και των ρευματικών, στα καχεκτικά και πρόωρα παιδιά, στην σεξουαλικότητα και στην αναιμία κυρίως την γεροντική.

Πηγή :  http://alttherapy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.